Bögbomb och modiga moderater

 På DN debatt den 1 juni skrev några pensionerade och några nu verksamma politiker att barn  behöver föräldrar av olika kön – eftersom ett samkönat äktenskap är biologiskt omöjligt utan att en tredje part är inblandad – och då är det ju frågan om polygami..!

Artikeln var inte särskilt genomtänkt och det var inte svårt att argumentera emot deras tunna argument. Skulle detta med äktenskap betyda: ”man + kvinna = biologisk avkomma”?

Då skulle adoption och all form av befruktning på konstgjord väg förbjudas. Då skulle icke fertila inte få gifta sig, och alla som gifter sig måste förbinda sig att skaffa barn.

För några dagar sedan skrev åtta modiga moderater en debattartikel där de kräver att deras eget parti ska ta ställning i frågan. De avslutar inlägget:

”Alla riksdagspartier utom moderaterna har redan deklarerat var de står i frågan. Nu är det hög tid att vi också gör det. Utgångspunkten för vårt nya handlingsprogram är, som vi citerar i inledningen till denna artikel, att många olika familjeformer ska rymmas inom en modern familjepolitik. Förslaget ska behandlas på vår partistämma senare i höst. Men vi menar att det är viktigt redan nu att sätta ned foten och bli mer konkret. Med ett tydligt moderat ställningstagande får vi en bred majoritet i Sveriges riksdag för en mer rättvis familjepolitik.

Det är viktigt att vi som moderater och största regeringsparti nu visar ledarskap, visar vad vi står för och börjar agera i frågan. Annars är vi riksdagsledamöter beredda att i riksdagen ta ett initiativ för att få till stånd en könsneutral äktenskapsbalk under mandatperioden. Ett modernt samhälle är ett öppet samhälle som omsluter alla oavsett det individuella valet av livspartner. I det samhället har alla rätt till en trygg familj.

Det är ett modigt ställningstagande – i USA har traditionellt de konservera stått för en homofobisk politik – gränsande till hatisk. Även om inte alla konservativa är lika aggressiva som pastor Jerry Fawell. Frågan är om Reinfeldt vågar skriva under.

Och om nyheten om Pentagons bögbomb är sann – så skulle de partier som stöder HBT-politik kunna räkna med ett starkt stöd i nästa val. Tänk på det nu – alla homofobiska moderater innan det sista ordet i äktenskapsfrågan är sagt…

Aftonbladet skriver:

”Bakom idén stod laboratoriet vid flygvapnet i Ohio. 1994 framfördes bombförslaget till Pentagon.
  – Tanken var att identifiera det ämne i kroppen som kunde påverka vår sexuella läggning. Genom inandning eller hudpåverkan skulle soldaterna bli bögar, säger Edward Hammond, ordförande i fredsorganisationen Sunshine project.”

Jag tyckte nyheten lät så otrolig att jag googlade på Edward Hammond – och hittade honom – han är ordförande på Sunshine project.

Frågan är om det bara är killar som påverkas – så att vi får en värld full av homosexuella män och faghagar – samt ett oförändrat antal flator. Eller om kvinnorna också börjar tända på det egna könet? Det vore i så fall en bra lösning på befolkningsöverskottet.

Speciellt i kombination med att vissa politiker vill förbjuda barn i samkönade förhållanden.

Och så kan vi pilutta påven som inte tillåter preventivmedel och aborter – vi ägnar oss åt homosex och föder inte fler barn. Och påven kan inget säga – för han har också blivit bög.

Tidigare bloggar med HBT-anknytning

Jag är motståndare till enkönade äktenskap

Homofobiska polacker var inte först

Elisabeth Ohlson Wallin och Mordet på Marat

In Hate We Trust

Tack Lian för tipset om bögbomben.

Bögbomben del II

Annonser

2 kommentarer

  1. Om ”bögbomben” – det vet du väl, att det bara är män som är soldater och män som är människor. Liksom så där som på Farmen – alla är lika mycket värda, särskilt vissa. ;)

    (Hoppas det inte fastnar i spamfiltret det här nu då…)

  2. […] Bögbomben del I […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s