Bush klocka inte stulen?

I natt skrev Lennart Pehrsson en artikel i DN där har påstår att Bush inte alls blev av med sin klocka.

Han skriver:

Enligt Vita husets talesman Tony Snow hade Bush bara stoppat sin klocka i fickan. Armbandsuret var i säkert förvar och hade förts med tillbaka hem till USA.Fast kan man verkligen lita på detta? Det finns också alternativa versioner om vad som hänt. En är att Bush tappade sin klocka och att den plockades upp av en medarbetare. En annan är att en Secret Service-agent diskret plockade av presidenten klockan för säkerhets skull.I vilket fall, någon klocktjuv har inte gett sig till känna och det är nog ett indicium så gott som något om att någon stöld aldrig ägt rum. Innehavaren av ett armbandsur som tagits från världens mäktigaste man skulle ju genast nå global berömmelse med garanterat utrymme i världens nyhetsmedier.Vem skulle kunna motstå?

Men har Lennart Pehrsson sett de olika filmerna som publicerats på nätet? Är alla fejk? Hur kan det komma sig att den proamerikanske person som la ut en film på Youtube också har en film med klocka på i början av hand- och armskakningarna – och att klockan försvinner i början av hälsningarna?

Titta också på Aftonbladets webb-TV, samt det italienska bildspelet.

Frågan är varför det är så viktigt att dementera historien om klockan. En rik amerikan har blivit av med sin dyra klocka på resa i en fattig by – är det så konstigt att den då blev stulen? Konstigare vore väl om inget blev stulet.

Att Vita huset är så måna om att värna om lögnen om klockan kanske beror på att man vill upprätthålla de goda förbindelserna med det enda land Bush besökt som inte haft demonstrationer mot Bush? Synd att de tog hans klocka inför rullande kameror bara. Dementierna från Vita huset sänker deras trovärdighet ytterligare ett pinnhål.

DN om Bush i Albanien

Här skriver DN om klockan i tidigare artikel

SvD om Bush i Albanien

Annonser

10 kommentarer

 1. Det kan ju dementeras hur mycket som helst, men vad är det som är så intressant för grabben på bild 9 en bit till vänster i bilden att han hellre tittar på sin högerhand än på Bush som står en meter ifrån honom?

  Sen är det ju typiskt att Bush är så populär i ett av världens mest outvecklade länder, som ännu praktiserar ett rättssystem (blodshämnd) som Birger Jarl avskaffade i mitten av 1200-talet hos oss.

 2. Mr. Bush lider av nickelallergi, och det kliade för mycket.

 3. Calle:
  Just det – killen i blå tröja tittar på killen med röd tröjas hand. Killen med röd tröja har just blivit av med sin vita baseballkeps – den är på väg upp i luften – men det är inte kepsens försvinnande som är mer spännande än Mr Bush…
  Om det märkliga rättssystemet:
  Och om jag inte har helt fel för mig – så var det väl strängt straff för de män som hade skägg – bara för några år sedan?

 4. Jodde::
  Men det är ju klart – att jag inte tänkte på det – nickelallergi – det blir ju vanligare och vanligare – klart att inte ens Mr Bush går fri från den irriterande lilla åkomman. Och så vill man från Vita husets sida inte outa det – för det låter lite omanligt.
  ”Tough guys don’t have nickelallergi”

 5. Nej nej, den halkade av! Och en secret service kille tog hand om den.
  Varför det? Jo för att inte nån av dessa två ”historier” ska komma fram som sanningen:

  * Albanerna är tjuvar.
  * George Bush tror att albanerna är tjuvar

  ”intelligence” har verkligen misslyckats med sitt ”spin”!

 6. HERREGUD!!

  ingen snodde klockan..

  kolla länken.

 7. Drilon… Den är fake!!!!!!!!!!!!!!!!
  Det syns mycket bättre här:

  Skrivit om det på min blogg med:
  http://blogg.aftonbladet.se/13107

 8. Jämför den första filmen på YouTube och filmen på Aftonbladets Webb-TV med filmerna som Drilon Blakaj och GM hänvisar till.

  Är de tagna vid samma tillfälle?

  Det är ju inte alls samma människor runt omkring!

  I de första filmerna är det trångt kring Bush och en man med vit skjorta och svarta hängslen höjer sin kamera över mängden och tar en bild i ungefär det ögonblick som klockan försvinner. Han finns inte med i de senare filmerna.

 9. man ser på filmen att klockan slits av bush hand och att han därpå tittar ned i marken efter klockan.

 10. därefter stoppar han ned den i fickan.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s