Bögbomben del II

Svenska Dagbladet citerar Aaron Belkin, politisk analytiker vid University of California:

– Jag känner att historien säger något om Pentagons föråldrade idéer om sexualitet och om relationen mellan sexualitet och att vara en bra soldat.

Svenska Dagbladet skriver vidare:

Wright-laboratoriet i Ohio, som drivs av flygvapnet, begärde 1994 ett anslag på 7,5 miljoner dollar för att utveckla en bomb innehållande ett verkningsfullt erotiskt ämne som skulle ge upphov till ”homosexuellt beteende”. Därigenom skulle ”disciplin och stridsmoral i fiendens förband”, försvagas.

Man kan skratta åt förslaget – för det är verkligen ett ålderdomligt tänk bakom, det säger så oerhört mycket om personerna som sitter i laboratorierna i Ohio – uppenbarligen långt bort från alla mänskliga kontakter. Tror de verkligen att homosexualitet skulle verka negativt på stridsmoralen? Egentligen är det en ganska söt historia: ”Make love – not war”.

Men…

Kära laboranter; läs er historia!

I många kulturer – bland annat flera av de antika – var det en fördel om man var homosexuell. Kanske blir de homosexuella fiendesoldaternas stridlust högre än era egna styrkors? Men om den nu inte skulle bli det – om den mot förmodan skulle utveckla en massa kärleksfulla mjukisar..?

Då, kära laboranter – har ni i så fall tänkt på hur bögbomben skulle påverka alla kvinnorna i världens arméer? Eller ni räknar kanske kallt med att endast män strider i fiendeland – och till bögzonerna skickar ni era kvinnliga militärer – som opåverkade av bögbomben strider vidare med samma höga stridsmoral…

…medan fienden sitter och luktar på sina blommor och flirtar vilt med de övriga manliga soldaterna.

Rakel Chukri skriver i Sydsvenskan om bögbomben:

”Tanken är givetvis så absurd att mungiporna automatiskt vrider sig uppåt. Men den brittiska journalisten Jon Ronson beskriver i boken ”The Men Who Stare at Goats” hur absurda militära experiment i USA (försök att gå genom väggar och att stoppa getters hjärtan genom att stirra på dem) bidragit till tortyrmetoder i Abu Ghurayb och Guantanamo.

Ett exempel är att spela barnvisor om och om igen på hög nivå.

Från löje till tortyr är steget inte långt.”

Bögbomben del I

Annonser

5 kommentarer

 1. […] Bögbomben del II […]

 2. Börjar mer och mer luta åt att Aristofanes hade ett korn av klokhet i sin komedi Lysistrate. Kärleksstrejk. Men det bygger naturligtvis på att alla civilister håller sig undan soldaterna. Svårt nog.

 3. Asså det är en gammal nyhet, asså meningen med vapnet var att man skulle öka deras kåther också så att fienden blev så kåta att de skulle börja ha samlag med varandra, men vad jag vet så böev vapnet faktiskt gjort, jaja det var länge sedan, finns säkert i något lager någostans, det byggdes under kalla kriget där man räknade med stora grupper av infaterister rörande sig, passar inte in i dagens gerilla krigs föring

 4. meta:
  Ja och om nu bögbomben inte är en bögbomb – utan en bomb som ska få alla kärlekskranka så blir det svårt att kärleksstrejka…

 5. kan:
  Det står det i artikeln – att bomben utvecklades kring 1994. Men det var efter det kalla krigets dagar. Berlinmuren revs 9 november 1989.
  Den händelsen och Sovjetunionens fall 1991 brukar räknas till det kalla krigets slut.
  Källa:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kalla_kriget
  Och om bomben inte är en bögbomb – utan en bomb som ska få alla kåta så är det en sexbomb… och sexbomber finns det visst gott om har jag hört ;-)


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s