Blair & Bush at the gay bar

Synd att Blair kastat in handsken – för visst var de ett fint par – B&B..?

För övrigt är det så typiskt att man antyder att män är homosexuella när man ska förolämpa dem – inget nytt under solen*. Varför kan man inte bara säga som de är: Bush och Blair är inskränkta, egoistiska och omdömeslösa. Varför är det roligt att antyda att de har ett förhållande? – Ja, jag smålog också åt filmen. Att stjäla deras heterosexuella identitet är kul. Men om de hade ”kommit ut” – om de redan varit öppet homosexuella – då hade filmen inte varit kul. Man kan inte vänta sig applåder när man sparkar in öppna dörrar. Fast att antyda att en homofob är bög – det är kul…

Att Blair kommer att bli ihågkommen som den som satt i George Bush knä, och den som med liv och lust skickade unga britter att dö och döda i Irak är något han får leva med.

SvD:s Lars Ryding skriver om den bok som nyligen getts ut om Tony Blair: ”Experimentet Blair” av den förre londonambassadören Mats Bergquist.

I artikeln nämns också att Tony Blair är den som lett den mest krigsbenägna av Storbritanniens regeringar efter andra världskriget genom att han engagerat sitt land i fyra krig – Serbien/Kosovo 1999, Sierra Leone 2000, Afghanistan 2001 och Irak 2003.

Därför är det märkligt att han nu föreslagits som fredsmäklare i Mellanöstern. SvD citerar Blair:  

”Jag tror att alla som bryr sig om fred i vid mening och stabilitet i världen vet att en varaktig lösning på den israelisk-palestinska frågan är nödvändig”. Det är nästan skrattretande att höra ett sådant uttalande från just Blair, med tanke på hans inblandning i bland annat Irak-kriget.

Läs Jinges blog om utnämningen. Titta även på kommentarerna under inlägget.

Att Blair var något mer än George Bushs knähund vet vi – han var även Margaret Thatchers knähund – något som Mats Bergquist inte nämner – men väl Lars Ryding. Faktum är att skillnaden mellan labour och de konservativa i Storbritannien blev så hårfin att den nästan eliminerats. Landet är i praktiken en enpartistat numera. Tony Blair anammade helhjärtat Thatchers politik och citerade hennes:  

”Vi är bäst när vi är djärva”

Gordon Brown har i alla fall inte tänkt sitta i Blairs knä – han vill tillåta att man protesterar mot Irak-kriget utanför parlamentshuset – något som Blair förbjöd.

Brian Haw har protesterat mot detta förbud och mot krig, terror och mördande sedan 2001. Han har främst inriktat sig mot Storbritanniens inblandning i Irak-kriget – men även mot andra krig och terrorhandlingar som hans regering är ansvarig för.

På YouTube finns flera filmer med Brian Haw – bland annat denna:

Den 8 februari i år vann Brian Haw Channel 4:s utmärkelse ”Most Inspiring Political Figure”. Daily telegraph skriver om det och galan sändes i brittisk TV.

*Bland annat tjatar Göran Skytte om Gustav III:s homosexualitet när han ska håna honom i boken om ”Det kungliga svenska slaveriet”.

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s