Gay marriages killed the dinosaurs

Ja det är klart att jag är med i facebookgruppen Gay marriages killed the dinosaurs.

Och jag är glad för att vi äntligen blev av med dinosaurierna, för vem tog ansvar för de intet ont anande svampplockare som huxflux försvann – spårlöst – på dinosauriernas tid? Och vem tog ansvar för alla gigantiska dinosarietollar som låg längs våra trottoarer – på ”den gamla goda dinosaurietiden”?

Och vem var beredd att betala högre vägskatt på grund av att dinosaurierna trampat sönder våra motorvägar? Ingen. Ingen ville ta dem i försvar. Inte ens på zoologiska institutionen hade dinosaurierna sina advokater på den gamla goda tiden.

Vilket inte var så länge sedan om man vill tro kreationisterna. Vissa av dem har dock tagit avstånd från påståendet om att dinosaurier och människor skulle ha levt under samma tid. Vilket borde ha varit fallet – om jorden är så ung som Bibeln vill göra gällande.

Stockholms Lokaltrafik har drabbats av Den Svenska evangeliska alliansens budskap: ”Det ligger i både barnens och i samhällets intresse att så många barn som möjligt får växa upp med den man och den kvinna som gett dem livet. Bevara äktenskapet mellan man och kvinna.”

Jo men visst har de rätt. Här är en amerikansk lista som bevisar hur onaturligt det är med homoäktenskap:

 • Homosexuality is not natural, much like eyeglasses, polyester, and birth control are not natural.
 • Heterosexual marriages are valid because they produce children. Infertile couples and old people cannot get legally married because the world needs more children.
 • Obviously gay parents will raise gay children because straight parents only raise straight children.
 • Straight marriage will be less meaningful, since Britney Spears’s 55-hour just-for-fun marriage was meaningful.
 • Heterosexual marriage has been around for a long time, and it hasn’t changed at all: women are property, Blacks can’t marry Whites, and divorce is illegal.
 • Gay marriage should be decided by the people, not the courts, because the majority-elected legislatures, not courts, have historically protected the rights of minorities.
 • Gay marriage is not supported by religion. In a theocracy like ours, the values of one religion are always imposed on the entire country. That’s why we only have one religion in America.
 • Gay marriage will encourage people to be gay, in the same way that hanging around tall people makes you tall.
 • Legalizing gay marriage will open the door to all kinds of crazy behaviour. People may even wish to marry their pets because a dog has legal standing and can sign a marriage license.
 • Children can never succeed without both male and female role models at home. That’s why single parents are forbidden to raise children.
 • Gay marriage will change the foundation of society. Heterosexual marriage has been around for a long time, and we could never adapt to new social norms because we haven’t adapted to cars or longer life spans.
 • Civil unions, providing most of the same benefits as marriage with a different name are better, because a ”separate but equal” institution is always constitutional. Separate schools for African-Americans worked just as well as separate marriages will for gays & lesbians.

Homofobiska alliansen borde kunna få till en seriös lista. – Jamen de har de ju… 

En av de som skrivit under listan är Siewert Öholm – moralens väktare nummer ett – ni minns honom säkert från ”Svar direkt”. Jag hade hellre haft den oklippta versionen – men den finns inte på YouTube – så här är 100 höjdares:

Siewert Öholm är snarare dubbelmoralens väktare – med tanke på vad han har för lik i garderoben…

Siewert Öholms rättegångshandlingar.

Han är alltså inte fälld för några sexuella övergrepp verkar det som. Flickorna berättar ungefär samma historia – och de känner inte varandra. Att han har betett sig mycket illa mot familjens barnflickor står utom all tvivel – och att han har haft sex med en 12-åring – med sin elev – en tjej som var smickrad av hans intresse och förvirrad – och som inte förstod bättre. En liten flicka som inte ens ville anmäla. En flicka med en alkoholiserad far och en bror som verkligen ville stöda – men som gjorde det på ett ganska klumpigt sätt.

Varför fälldes inte Siewert Öholm?

Och hur kan han ha mage att gå runt och anklaga människor för att ”de förstör våra ungdomar”?

Lydia gav mig länken till Siewerts rättegångshandlingar. Martin och Clas deltog med liv och lust i att hitta förklaringar till Siewerts agerande.

Clas kom på att om man spelar Siewert baklänges så blir det Treweis – och om man googlar på Trewei så hittar man detta. Vad kan det betyda? Är det liken i garderoben som väller fram? Vill Siewert bikta något för oss?

Vårt resonemang var lika seriöst som Siewerts i hans ”Svar direkt” – när han tjatar om WASP/vasp.

Enligt vad Clas trodde så hade killarna musikgruppen sett ordet WASP – som betyder White Anglo-Saxon Protestant. Och grabbarna tyckte det lät coolt och tog namnet. Men det kan ju lika gärna betyda geting.

Så här står det i alla fall på Wikipedia om ”hårdrocksgruppen” WASP:s namn.

Jag minns 1980-talet och de religiösa sekterna som påstod allt möjligt om musikgrupper – att om man spelade deras skivor baklänges så fick man hemliga budskap från djävulen. Många grupper inspirerades säkert till att lägga in budskap. Pink Floyd har ett på LP:n The Wall: ”Congrats you’ve just found our secret message…” Minns inte ordalydelsen exakt, men det gick ut på att man fick adressen till deras fanclub. Och fan är ju djävulen – så visst var det någon slags djävulsdyrkan bakom, allt…

Tråkigt att man inte kan spela CD baklänges. Det går utför med djävulsdyrkandet numera kan jag tro…

Min moster var en sån där paranoid sektmedlem. Hon gick och gömde min brorsas skivor när hon kom på besök. Hon skulle rädda honom från djävulens garn – som den goda människa hon var. Nu är hon fri från sektens garn – och min brorsa får ha sina skivor ifred för henne i alla fall.

Hellman skrev att Siewert skulle starta en ny TV-kanal och raljerade lite om det.

Men hur gick det sedan? Nja – det var tydligen inte Guds vilja att Siewert skulle vara chef för den kristna Värdekanalen – för han ökade skulderna från 10 till 14 miljoner

Clas och Martin och jag spånade vidare på homo- och hetero-temat.

När vet man att man är hetero?

Jag vet av egen erfarenhet att det kan vara svårt att komma ut som hetero. Minns när jag berättade för min bästis Gunilla att jag idkat könsumgänge med en person av det motsatta könet. Hon fick en chock. Jag hade brutit ett avtal. Vi hade lovat varandra dyrt och heligt och med text skriven i vårt eget blod – att aldrig, aldrig göra det där äckliga.

Ja, och här sitter man nu med tre barn – och ni förstår ju vad det betyder – jag har idkat tre gånger. Gunilla har bara ett barn – men likafullt har hon brutit mot vårt kontrakt.

Det svider än idag. Vi spottade på gamla fina värderingar. Vi hånade ett avtal, skrivet i blod – och förvarat i min garderob – vi har vänt vår barndom ryggen. Vi kom ut ur garderoben som heterosexuella…

~  o  ~

”Äktenskapet, så som vi känner det i dess hävdvunna form, har följt oss genom årtusenden. Det är värt att bevara också in i framtiden – av omtanke om oss alla i vårt samhälle.” – punkt på uppropet för heterosexuella äktenskap i februari 2006.

Dessa reaktionära budskap om föräldraskap riktar förakt inte bara mot hbt-personer utan också till exempel adopterade barn – nättidningen Yelah

Frikyrklig allians jublar över publiciteten – Dagens media

”Osmakligt” – .SE

Hård kritik mot ”Bevara Äktenskapet” – artikel i den kristna tidningen Dagen

”Jag blir irriterad över frågan och att den kristna tidningen vill veta vad kampanjen kostar, i stället för att skriva om hur bra den är” – notis i den kristna tidningen Dagen

10 kommentarer

 1. Underbart!
  Urroligt!
  Väl rutet!
  Tack!
  Kram,utropshäxis…
  :-)

 2. Nina:
  Tack – ja och jag/vi hade ganska roligt när jag/vi spånade ihop detta.

  Ibland är man så arg att man inte kan annat än att skratta åt idioterna.

  PS: Trevligt att få råka hennes nåds lilla underarm också…

  ;-)

 3. Det f ö r s t å r jag att du/ni hade!
  Nej, det är ju så…och hellre skratta åt idioterna än att slita sitt hår…

  Tackar, men du har ju faktiskt kunna se mer av den på ansiktsboken ett tag.
  ;-)

 4. Jag kan lova alla en sak och det är att det står saker i bibeln som får det WASP gjorde på scenen att framstå som rena söndagsutflykten.

 5. Jag måste dela med mig av detta inlägg av Trollhare
  http://trollhare.wordpress.com/2008/10/25/homosexuella-forskolebarn-snart-i-sverige/
  med en länk till en utomordentligt rolig propagandafilm, gjord av den amerikanska kristna högern.

 6. Du som också har två bloggar. Har du hittat något sätt att kommentera på wordpress-bloggar med än den ena och än den andra bloggen i signaturen? Jag hittar inget sätt att göra det. Den ena är default, och det stämmer oftast bra men inte alltid.

 7. EvaLis:
  Ja jag håller verkligen med.
  I framförallt Gamla Testamentet kan den som vill läsa om sex och brutalt våld få sitt lystmäte och lite till…

 8. Kontakt:
  Tack för länken – filmen var verkligen sjukt kul – eller hemsk – får ideer till fler inlägg i samma riktning.

  Angående kommentarer så är det ett problem för mig – du kanske såg hur jag gjorde hos Trollhare – loggade ut från Guldkorn och skrev oinloggad som Kronberg (och fick en fin avatar).

  Men nej – jag vet inte hur man gör.
  Eller om det är något att göra åt det.

 9. Aha, det var därför du kommenterade oinloggad. Ja det går ju… tål att tänka på.

 10. Det ironiska i att Blackie Lawless numera är ”djupt troende”…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s