Betnér, von Sydow och Dabrowski

Jag gillar Magnus Betnér – han är inte bara smart – han är rolig också.

Flera gånger har han nämt någon som heter Ebba von Sydow – jag vet inte vem hon är och jag bryr mig inte – hon verkar vara en B-människa. En tråkig bloggare.

Här är ett favoritinslag:

”Ebba von Sydow – att det lilla aset fortfarande lever…”

Häromkvällen satt min äldste son och tittade på TV – det var något debattprogram med Stina Dabrowski – och så fort någon sa något smart satt en blond brud och himlade med ögonen.

Sonen irriterade sig på henne och undrade vad hon höll på med. Så kom jag på att det var hon som var Ebba von Sydow – och nu älskar jag Magnus Betnér ännu mer. Hon är verkligen ett irriterande inslag. Sonen har dessutom fått ett nytt hatobjekt.

Jag var tvungen att googla fram hennes blogg – vilket kräkmedel!

Sonen hittade Dabrowskidebatten där – och insåg att von Sydow absolut inte fattat något överhuvudtaget.

Som jag och sonen såg det handlade debattprogrammet om att konsumtion inte är bra för miljön – och att vissa människor mår riktigt dåligt av konsumtionshysterin – shopaholic kan leda till en havererad ekonomi. Den som förespråkade konsumtion sa att den var bra för tredje världen. Se programmet här.

von Sydow trodde att man ansåg att killar fick shoppa medan kvinnors shopping var fult. Hon såg inget problematiskt alls med att I-länderna överkonsumerar, naturen töms på sina tillgångar och får sopberg och växthusgaser i retur.

Men det som var mest irriterande med henne var hennes barnsliga grimaser så fort någon som inte lovordade henne och hennes tomma prat – sa något.

Jag funderar – är hon verkligen så dum – eller spelar hon bara?

SvD:s Erica Treijs och Tobias Brandell kommenterar Dabrowskis avhopp och tanken bakom ”apberget”.

Jag kan hålla med om att det inte är särskilt givande att samla ihop ett gäng kunniga – och mindre kunniga personer som på kort tid ska få uttala sig i ett viktigt ämne – man avbryter varandra och börjar skrika – och allt känns meningslöst. Fast jag tycker att Stina Dabrowskis eviga avbrott av intressanta debattörers argument var rätt irriterande också. Förstår att man inte kan lyssna på hur mycket som helst – om man ska klämma in tre ämnen i ett knappt en timme långt program. Den där BlondinBella bredde ut sig rätt länge om sina kläder, krämer och skor – så det blev inte många minuter över till de som hade något att säga. BlondinBella har jag förövrigt aldrig hört talas om tidigare – men det är tydligen en tonåring som blivit rik på att skriva om kläder och mode.

Jag förstår inte riktigt vad det är Sina Dabrowski vill – hon tycker tydligen att ämnena blivit för tunga – enligt Juan Flores i DN.

För den som vill rensa skallen från dumkackel – Magnus Betnérs hemsida.

Och se dessa inslag med Magnus Betnér:

Magnus Betnér Uncut (Hela. Del 1)

Magnus Betnér Uncut (Hela. Del 2)

2 kommentarer

  1. Jag tycker alla bloggar är ett slags b-människor :D

  2. Blod:
    Själv tycker jag att en blogg är en blogg…

    Eller du kanske menar bloggarna – dvs ”de” som skriver bloggar?
    Hm…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s