Googoth

Gå in på http://google.com – skriv google goth i sökfönstret – klicka på ”Jag har tur” – och du får upp en fin goth-googlesida.

 Ett enklare sätt är att gå direkt in på http://www.googoth.com/

Den fungerar inte riktigt som vanliga Google – istället för ”Jag har tur/I’m feeling lucky” så står det ”I’m feeling depressed”. Och man kan bara söka på gothrelaterade artiklar. Får inte heller så många träffar där som på en vanlig sökmotor. Provade Mary Shelley (författaren till Frankensteins monster) – fick 14 träffar – att jämföra med Googles 1 010 000 träffar – utan citattecken – med citattecken fick jag 912 000 träffar. Med citattecken på Googoth fick jag inga träffar på Mary Shelley – som väl i allra högsta grad får räknas till en gothrelaterad person. Stor bland gothböckerna ansens hennes roman ”The Last Man” vara.

Själv är jag nyfiken på Matilda.

Googoth kanske växer och blir något att räkna med för gothfantasterna – men än så länge är det mest en dekorativ ploj. Här kan man läsa om dess tillkomst.

http://www.googleloco.com/ är en annan Google-variant.

Annonser

2 kommentarer

 1. Haha, helt suveränt, tack för tipset!

 2. meta:
  Gogoth var visst inte så användbart – upptäckte jag – så jag ändrade i inlägget.
  Men snyggt är det…
  Jag och ungarna tittade på Frankensteins brud i kväll.
  Den är rätt kul – minns inte att det var så lustiga individer med – tjänstekvinnan Minnie och professor Pretorius var ju stenkul.
  Pretorius var rätt bögig. Funderade rätt mycket på symboliken i filmen.
  Frankenstein ville leka Gud och skapa en människa. Han ville bli pappa innan han gift sig. Men sedan han sett vad han skapat kom han på bättre tankar – fast han varit en svag man innan.
  Professor Pretorius fick av någon anledning inte stanna vid sitt lärosäte – han hade blivit sparkad. Nu ville han locka sin forne elev bort från den nya hustrun – på bröllopsnatten. Han ville ha sin forne elev för sig själv – de två skulle skapa ett liv – en kvinna. Men inte en kvinna han själv skulle njuta av…

  Synd att de inte tog fästmöns hjärta – det var det man trodde – när doktor Frankenstein sa att han behövde ett ungt kvinnohjärta från någon som dött en plötslig död.

  Barnen undrade varför doktor Frankensteins laboratorium var försett med en självförstörelsespak – och det kan man ju undra…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s