FRA-kramarna på facebook

En av de FRA-positiva grupperna på Facebook använder denna affish som banner.

Som om man inte skulle ha något att frukta om man inte är en terrorist.

Så då är det bara skyldiga personer som sitter i häkte, som blir utvisade, som får sina tillgångar frysta, som sitter på Guantanamo, som torteras..?

Skulle inte tro det.

Scen ur Terry Gilliams film Brazil – som bygger på George Orwells bok 1984.

Och ja – detta är inget unikt för USA och deras utrikes- och försvarspolitik. Både vår förra och vår nuvarande regering samt vårt eget försvar har paranoida dårar anställda som tror att bröllop betyder terrorverksamhet. Bland annat…

Åsiktsregistrering har lett till att folk nekats arbete och fått sina tillgångar frysta eller blivit utvisade – utan förklaring – även här i Sverige.

Och hur försvarar man sig mot det?

En av de personer som fått sina tillgångar frysta – svensk-somaliern Ahmed Yusuf:

Regeringen i Washington presenterade inte några konkreta anklagelser eller bevis mot al-Barakaat och dess medarbetare. Den behövde inte göra det.

Lagstiftningen i USA tillåter presidenten att preventivt och utan rättslig prövning tillgripa ekonomiska sanktioner mot organisationer och enskilda som anses utgöra hot mot den nationella säkerheten.

Bevis skulle komma i efterhand, hette det.

Det kom inga bevis.

Tvärtom.

FBI kunde efter en av sina mest omfattande undersökningar någonsin konstatera att det inte fanns några belägg för att al-Barakaat skulle ha understött al-Qaida eller andra terrorister.

Ahmed Yusuf avfördes utan skäl från listan i augusti 2006. SR:

Efter knappt ett år avfördes två av männen från listan. Men den tredje, Ahmed Yusuf, har stått kvar ända tills nu, i snart fem år.

Men nu har hans advokat fått ett fax från de amerikanska myndigheterna där det står att Ahmed Yusuf inte längre finns med på listan, men någon motivering finns inte med

– Vi har ju inte fått någon motivering till varför han hamnade på listan, så vi hade kanske inte förväntat oss någon motivering till varför han avfördes.

En av de två egyptier som på ett förnederande sätt utvisades från Sverige på – som det skulle visa sig – ytterst tvivelaktiga grunder – har kompenserats. Mohammad Alzery fick tre miljoner i skadestånd av Sverige. Men om svenskarna inte hade varit så lyhörda inför USA:s nycker så hade det aldrig hänt.

Ahmed Agiza har nyligen fått samma summa. Eller ”fått” – han sitter fängslad i Egypten – dömd till 15 års fängelse. Straffet har redan sänkts med tio år. Ursprungligen skulle han fått 25 år. Han uppger att han torteras i fängelse. En uppgift som det finns anledning att sätta tillit till. Fängelserna är hårda i Egypten och regimkritiker behandlas mycket hårt.

Nawal El Saadawi

Något som den egyptiska läkaren och författaren, tillika regimkritikern Nawal El Saadawi också berättat om.

PRB

Lyssna också på programmet om de sju uiguriska män som suttit oskyldigt fängslade på Guantánamo.

På Guantanamobasen på Kuba finns i dag drygt 400 fångar. Omkring 100 av dem betraktas inte längre som farliga eller som NLEC, no longer enemy comabatant. Många av dem har överhuvudtaget aldrig varit krigare. De är oskyldiga män som kom i kläm under kriget i Afganistan 2001.

De såldes för 5000 dollar styck av pakistanska prisjägare till USAs armé i Afghanistan 2001.

Mer om oskyldiga på Guantánamo.

Rätt läskigt att man hittar USA och dess underrättelsetjänsts inblandning i så mycket världen över. Verkligheten är ju värre än mina värsta fantasier.

Min morfar – som bland annat arbetade som fotograf på det svenska försvaret – och hade hand om ytterst hemliga kartor – fick en gång kopiera militärens hemliga negativ – i sällskap av två vakter som skulle kontrollera att han inte kopierade något för egen räkning.

Han kände sig kränkt och hämnades. Morfars överordnade fick sin beställning och negativet. Men i morfars lab på försvaret satt ytterligare en kopia av det hemliga negativet uppsatt på väggen över dörren. Bilden var försedd med en text:

Detta är en kopia av ett negativ som kopierats i endast ett exemplar – varav detta är nummer två.

Morfar menade att om man inte litar på sina medarbetare så ska man inte ha dem anställda. För det spelar ingen roll hur hårt de kontrolleras – vill man fuska eller stjäla hemliga uppgifter – så går det bra – även med två kontrollanter i labbet.

Och det stämmer ju in på samhället i övrigt. Lita på medborgarna – övervakning går alltid att fuska sig bort från – om man är riktigt skicklig – och har något att dölja. Och de som inte har något att dölja behöver inte övervakas.

FRA-kramarna säger: Den som inget har att dölja behöver heller inte frukta övervakning.

Nej – men den som inget har att dölja vill inte bli övervakad. Bara för att man inte fruktar övervakningen så behöver det inte betyda att man gillar den.

Eller vill de gärna ha övervakningskameror i hemmet, på toa och i sovrummet också?

Är man trogen sin partner, slår aldrig sina barn och låter bli att ägna sig åt hembränning – så kan man ju lika gärna ha kameror i hemmet. För man har väl inget att frukta – som laglydig medborgare..?

Kallocain skrevs 1940

Och den som inget har att frukta injicerar gladeligen en skvätt kallocain om dagen. Ärlighet varar längst…

 

Annonser

3 kommentarer

 1. Du är en väldigt vaken individ och mycket klok.

  Dom flesta fångarna mm som haft med anti terror packen och göra har varit oskyldiga.

  Över 83000 oskyldiga torterats i kriget mot terror och endast 1% har visat sig ha samröre med terrorirism och då ska man utgå ifrån att man säger allt under tortyr.

  Och på dem promisser bugga hela klotet.

  Vilket skämt.
  Med råga på allt så ska bankirfamiljerna sko sig rikare på dem fattigas bekostnad och man kallar det för bankkriser.

  Jag rekommenderar att vi slaktar dessa bankirfamiljer till muppar som tagit kol på miljontals oskyldiga genom historian med hjälp av ekonomi och krig ochså avskaffar vi osämjan mm.

  Snarare BS kriser.
  Detta är en galenskap.

 2. Mike:
  Jag skulle inte vilja slakta bankirfamiljerna. Då skulle ju jag vara en människoslaktare, en bödel – inte ett dugg bättre än de som skickat folk till Guantánamo.
  Faktum är att just den uppmaningen – skicka bankirerna till bödlarna – var den uppmaning som Hitler lät utfärda på 1930-talet…

 3. Hitler var själv en spelare i bankirafmiljernas svarta rörelser där många fler medlemar finns att söka inom alla skikt av samhället och klasser ,specielt av topp poster,, Ex Baverian Illuminati-Skull & Bones — Thule Etc Etc.

  En episkt fortsättning på vad vi ser idag som Bildergerger och huvudaktörerna Rockafeller & Rotschild


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s