Sarah Palin Debate Flow Chart

OMG! You’re such a good debater!

(Klicka på bilden så att du tydligt kan se att det är sant!)

Sarah Palin wig $795 Sale Price $695 at Sheitel.com

SvD: Palin-peruken, SvD: Palin bröt inte mot lagen, SvD McCain ber anhängare lugna ner sig, SvD-bloggen: ”Pro life”-horden som vill döda Obama (ett bra inlägg i debatten – titta gärna på Youtubeklippet), Sydsvenskan: McCain röstfiskar i grumliga vatten, Sydsvenskan: Palin: Obama kompis med terrorister, Sydsvenskans USA-blogg: McCain obekväm i rollen som smutskastare, Manuel Ferrers Amerikabloggen: John McCain slåss mot mobben, DN: Palin: Obama kompis med terrorister, BBC News Palin makes Obama militant link

Intressant att vissa tidningars bloggar är bättre än tidningens artiklar på nätet. Är det månne tidningarnas död – eller är bloggarna tidningarnas kvalitetsbilagor?

Jag hoppas verkligen att det inte dyker upp någon dåre som tar den republikanska mobens uppmaning om att döda Obama på allvar.

Niklas Ekdal – i vanliga DN inte en blogg – om Sarah Palin:

Den kvinnan är ett skämt, även om hon överträffade förväntningarna i veckans debatt. Hennes meritlista och yrande om utrikespolitisk erfarenhet tack vare Alaskas närhet till Ryssland visar att hon inte är kapabel att ta över världens enda supermakt om den 72-årige John McCain faller ifrån.

Palins lösning på USA:s energiproblem är ”borra, baby, borra”. Hon är den första sedan Eisenhower som uttalar kärnvapen ”nu-cue-lure” och den första i historien att betrakta USA:s Lappland som världens medelpunkt och politiska föredöme.

Republikanernas problem går dock djupare än så. Medan demokraterna har en i grunden konstruktiv syn på staten slits den amerikanska högern nu mellan fyra destruktiva tendenser: nyliberal låt-gå-politik, populistiskt skäll på Wall Street och Washington, religiös mumbo-jumbo och kopplingar till storkapitalistiska särintressen.

Om Palin sänker McCains kandidatur finns det en gudomlig rättvisa. Hon representerar det inskränkta hos den kristna högern, det uppskruvade tonläget utan moralisk kärna – alla de frånstötande drag som McCain själv ironiskt nog är fri ifrån, men som den politiska pr-logiken tvingade honom att ta med på diligensen västerut.

Det finns redan anledning att vara rädd. Med Sarah Palin vid tömmarna finns det anledning att vara skräckslagen.

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s