”Jag vet inte vad jag pratar om”

Hittade en artikel på facebook – som hade varit komisk – om den inte vore så skrämmande. Anna Tibergs intervju i tidningen Dagens Arbete med Per Björklund, Sverigedemokraternas (sd) arbetsmarknadspolitiske talesman och partikassör. Intervjun gjordes 2007-11-26.

Här är en del av intervjun – men läs gärna hela – den finns här:

Kan du sammanfatta sd:s arbetsmarknadspolitik.

Nja, det vet jag inte …


 
När det gäller bygget i Vaxholm. Ni har ju en skrivning om att utländska företag inte ska få konkurrensfördelar. Var det inte därför facket försatte bygget i Vaxholm i blockad? Facket ansåg att det handlade om konkurrensen skulle vara på lika villkor? Hur hänger era ståndpunkter ihop på det området?

Det känner jag inte igen.

Att utländska företag inte ska få konkurrensfördelar. Det står i ert program om Ekonomisk politik.

Det har inte jag varit med och skrivit. Det får du ta med någon annan.

Men det handlar ju också om arbetsmarknadspolitik, ni skriver en massa om hur arbetsmarknaden ska regleras där. Och arbetsmarknaden är ditt område, så det borde du väl känna till?

Nej, jag kan ingenting om det där, det får du ta med den som har skrivit programmet.

Vad tycker du var fel med fackets agerande i Vaxholm?

Ja, jag vet inte … Vi upplevde väl att man slog till med väl hårda metoder.

Blockad, var det det som var väl hårda metoder?

Ja, vi upplevde att det var väl hårda metoder, men exakt hur vet jag inte, det är ingenting vi har diskuterat i partiet.

Jag googlade denne man – hittade ett inlägg på Jinges blogg – som ledde mig vidare till SvD och DN.

Per Björklund hade av misstag råkat rösta ja till ett moskébygge i Karlskrona – eftersom han inte förstod vad valet hade handlat om…

– Det måste vara ett missförstånd. Vi har en klar linje mot moskéer i Sverige. Och det är stor skillnad mellan att ge muslimerna en vanlig samlingslokal och en moské, säger Richard Jomshof.
Han menar att ett eventuellt torn, en minaret, på byggnaden gör den stora skillnaden.
– Minareten är en stark politisk symbol för islam och den står i skarp kontrast till våra kristna värderingar. Muslimer kan inte skilja på religion och politik, säger Richard Jomshof.
Imamen Abboud Sleiman har hört Sverigedemokraternas tongångar många gånger förr och vill inte kommentera Jomshofs påhopp på islam.
– Vad spelar det för roll om vi kallar byggnaden för en samlingslokal eller en moské. Vi bedriver ju samma verksamhet här som vi alltid gjort, säger han.
I dag finns det inga pengar för att bygga minareten. Däremot hoppas imamen att insamlingen bland medlemmarna ska räcka till att renovera lokalen inuti.
BLT sökte sd-ledamoten i miljö-och byggnadsnämnden Per Björklund för en kommentar utan att lyckas få kontakt med honom. BLT

En grupp som kallar sig Karlskrona mot moskén har startat en namninsamling. När artikeln om namninsamlingen skrevs i Sydöstran hade 255 personer skrivit på. Antar att Per Björklund inte är en av dem. Då röstar han ju emot sig själv. Argumentet mot är att de anser att kommunen inte har råd. Men skulle inte den muslimska församlingen stå för kostnaderna? Vad jag förstår skulle de köpa och rusta upp lokalen för insamlade pengar. 

Nu är jag inte religiös – men jag respekterar de som vill utöva sina religioner – både kristna, judar och muslimer. Bara de inte skadar någon annan. Så om kristna extremister attackerar muslimer och judar – så borde man fundera på om det verkligen ska byggas så många kyrkor i landet. Ska de dessutom ha höga kyrktorn med störande klockringningar flera gånger per dygn? Det kan vara mycket svårt att hyra ut lägenheter i närheten av kyrkor med klocktorn.

Och i vissa frikyrkor mördar man sina fruar – är det något som vi i Sverige ställer upp på?

I april i år gjordes en SIFO-undersökning som visade att 8% av de tillfrågade kunde tänka sig att rösta på SD. Man kan hoppas att det var en massa senkomna aprilskämt som letat sig in bland svaren.

”Fler invandrare räddar svenska välfärdsstaten”

Philippe Legrain i en ny rapport till Globaliseringsrådet om välfärdsstater och invandrare i Europa.

Annonser

4 kommentarer

 1. Någon som kallar sig ”Att vara ett arsle” har kommenterat mitt inlägg och vill försvara SD. Med tanke på sitt nick så undrar jag om det är ytterligare en korkad SD:are som uttalar sig – eller om det är en antirasist som vill svärta ner deras redan solkiga rykte genom kommentaren.
  ”Att vara ett arsle” protesterar mot skämtteckningen på en KKK:are och undrar vad de har med SD att göra – men verkar inte ha några invändningar mot bilden på den galna rasisthunden.
  Dessutom påstår ”Att vara ett arsle” att det inte var den otroligt korkade Per Björklund, Sverigedemokraternas arbetsmarknadspolitiske talesman och partikassör som röstade fel – det var hans ersättare. Detta innebär att det alltså är fler inom SD som inte vet vad de pratar om eller röstar på.
  Eftersom ”Att vara ett arsle” endast verkar vara en i mängden av alla paranoida rasister som inte vet vad de pratar om – så publicerar jag inte kommentaren.
  Den skulle faktiskt skada SD:s rykte ännu mer.

 2. fet like!

 3. Tack!

 4. Såg den där svt-dokumentären nu, den där sverigepsykona följs heeeela vägen till riksdagen. Det bestående intrycket är att folk i Vellinge skrämmer mig. I synnerhet skåningar som flyttar till Thailand om de inte får vara rasister i sin egen församling när folket inte väljer som de själva vill välja åt dem.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s