SD:s lögner i tunnelbanan

SD kastar sten i glashus...

SD kastar sten i glashus…

Det är många stockholmare som i dagarna blir illa berörda över Sverige-demokraternas lögnaktiga hatpropaganda som just nu sitter uppe på tunnelbane-stationerna.

Tiggarna är tyvärr inte organiserade, men hade de varit det så hade det varken varit olagligt eller dåligt. Tvärtom. Människor i utsatta positioner borde organisera sig mer.

Sverigedemokraterna ägnar sig åt organiserat tiggeri i tunnelbanan

Sverigedemokraterna ägnar sig åt organiserat tiggeri i tunnelbanan

Däremot ägnar sig SD uppenbarligen åt organiserat tiggeri. Inte olagligt, men på falska grunder. De har gott om pengar. SD ber om donationer till valfonden.

Det är många som reagerat på den smaklösa valpropaganda som SD ägnar sig åt, bland annat Stockholms Stadsmission och oerhört många resenärer som ringt och mailat SL och krävt att affischerna ska plockas bort. Det finns en grupp på facebook som kräver att SL ska plocka ner affischerna. SL menar i dagsläget att affischerna ska sitta kvar då de inte strider mot någon lag. Tiggare är inte en folkgrupp, alltså är det inte hets mot folkgrupp.

Att det skulle finnas någon form av organiserat tiggeri i Sverige finns det inga belägg för, tvärtom, tiggarna är endast delar av stora familjer. Äkta makar, svågrar, svägerskor, romer som håller ihop. Vilket är bra för dem då de är oerhört skyddslösa i Sverige. De kan inte språket, utsätts för hatbrott, bor i bilar eller kojor de själva byggt, blir bortkörda.

Här är en ett år gammal artikel om David Larsson, som levt med rumänska romer i Sverige, och dessutom hjälpt till att bygga ett hus. David blev Årets medmänniska, förra året, för sin insats.

Jag har bloggat om detta i ett tidigare inlägg och har där länkat till fler artiklar som avslöjar att myten om ligorna är just en myt.

De politiska partierna verkar dock inte vara riktigt överens om vad de ska tycka i frågan. Ibland menar företrädarna för Centern att tiggeriet är organiserat och ibland menar de att det är en myt. Samma sak med Socialdemokrater och Moderater. Men det finns rötägg inom alla organisationer. Miljöpartiets Gustav Fridolin ber att få byta plats med tiggarna på SD:s valaffischer, Häng ut mig istället. Och Centerns Fredrick Federley har gjort en motbild. Medan hans partikamrat Johan Linander menar att det ligger ligor bakom tiggeriet.

Martin Klepke, politisk redaktör på tidningen Arbetet ser en klar parallell mellan dagen propaganda, och nazitysklands.

Ur Dagens Media:

Joakim Wallerstein är kommunikationsstrateg hos SD och ansvarig för kampanjen.

Han säger att tunnelbanan var ett medvetet val av placering för just den här kampanjen.

– Vi tycker att det råder organiserat tiggeri i Sverige och allt tyder på det. Blir han upprörd för det får han väl ta en promenad på Södermalm och känna av stämningen själv, säger Joakim Wallerstein, till Dagens Media, och fortsätter:

– Anledningen till att vi valde just tunnelbanan för kampanjen är för att man då i regel redan gått förbi ett antal tiggare på väg ned till tunnelbanan.

Och artikeln i Dagens media fortsätter:

Har ni någon fakta som understöder att det är organiserat?

– Nej, egentligen inte. Det är inte min sak att ta fram. Vi baserar det på Länsstyrelsens rapport och våra egna upplevelser.

Något som en av rapportförfattarna, Patrik Cederlöf avfärdar med orden: ”de kan inte ha läst rapporten”. (Dagens Arena och Tidningen Metro)

Och vill du skicka tillbaks SD:s valblanketter i ofrankerade kuvert? Gör ett spännande brev som de gärna löser ut.
Eller frankera och lägg i ett fint och välformulerat brev som berättar vad du anser om rasism. Försök att förföra en Sverigedemokrat.

Tidningen Metros Viralgranskaren om att skicka tillbaks breven i ofrankerade kuvert.

 

Uppdatering: Läs det här inlägget, där SD:s kampanj jämförs med kampanjen mot tiggare i 30-talets Tyskland. Exakt samma retorik, exakt samma lögner. Och förmodligen samma agenda – vi och de. Vi är bra – de är hemska, farliga och lögnaktiga.

Annonser

4 kommentarer

 1. OK att SD inte är mycket att hurra för. Men att direkt skrika lögn för att någon antyder att *en del* av tiggeriet utgörs av organiserad människoutnyttjande verksamhet är inte konstruktivt. Ljuger journalisterna i DN också då? – http://www.dn.se/sthlm/de-tvingade-mig-att-tigga/
  Det måste väl ändå vara bättre att vi faktagranskar alla, både SD och dem som skriker ”lögn”. Om det är sant som DN skriver om ”Petrina” så finns det allvarliga missförhållanden, som man måste kunna diskutera för att färre ska råka ut för det ”Petrina” påstås ha varit med om.

 2. Fallet ”Petrina” lades ner:
  http://www.dn.se/sthlm/aklagaren-om-petrina-det-ar-inte-manniskohandel/
  Det handlar inte om organiserad människohandel, dels fick hon behålla sitt pass, hon fick röra sig fritt i Sverige och hon kunde när som helst lämna landet.
  ”– Man lämnar in pengarna till en arrangör som samlar ihop förtjänsterna och bestämmer hur mycket gruppen ska använda till mat och dagliga utgifter. I slutet av månaden får alla tillbaka en del av pengarna som lön, säger Christina Voigt som i dagarna beslutat att lägga ned polisutredningen om Petrina.

  – Det finns inget tvång, inget hot. Kvinnan har inte tvingats tigga utan har fått lov att tigga eller prostituera sig för det var det enda sättet att tjäna pengar. Hon kom hit frivilligt, fick behålla sitt pass och kunde röra sig fritt från husvagnen till tiggarplatsen och även fritt in och ut ur landet. Hon reste även tillbaka till Stockholm för att tigga för männen vid två tillfällen.”

 3. […] här och det här har jag skrivit tidigare om […]

 4. […] Jag har skrivit om detta tidigare, bland annat här och här och här. […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s