Sara Olausson om sitt och Felicia Iosifs nya seriealbum

Sara Olausson och Felicia Iosif har gjort ett seriealbum tillsammans

Sara Olausson och Felicia Iosif har gjort ett seriealbum tillsammans

Häromdagen lyssnade jag på Sara Olausson som var gäst hos P1 Morgon.

Tyvärr var Björn Söder där också. Det kändes ungefär som att man skulle prata om riskerna med kärnkraftsavfall och tvunget måste släpa med sig det in i studion. Vi vet att det är farligt, vi vet att det är svårt att hitta en lösning på avfallsfrågan men måste vi ständigt ha det med?

Nå, Björn Söder var med och han bredde ut sig om hur fruktansvärt det var med öppna gränser, utländska tiggare och rabblade ramsan om ligor som utnyttjar de stackars tiggarna. Söder berättade om den utnyttjade kvinnan Petrina, som för ett år sedan anmält att hon utnyttjats av en liga, men Söder glömde att berätta att Polisen lagt ner utredningen, eftersom Petrina inte utsatts för människohandel som hon påstått.

Sedan fick Sara Olausson vara med några minuter, minuter som hon använde väl. Hon berättade kort om sin vänskap med Felicia, om seriealbumet som just kommit ut och om att Sara varit nere i Rumänien och hälsat på.

Kontonummer till insamlingen Det kunde varit jag

Kontonummer till insamlingen Det kunde varit jag

Sara Olausson har varit med i P1 Morgon tidigare och berättat om vänskapen med Felicia. ABC-nytt har också gjort ett reportage och om insamlingen ”Det kunde varit jag”. Sätt gärna in pengar där. Insamlingen pågår fortfarande. Alla belopp tas emot med tacksamhet. Och om du kan avvara 20 kronor i månaden i ett år framåt och dessutom lyckas få en eller flera vänner att skänka 20 kronor i månaden så kommer stora förändringar att ske för Felicia och hennes familj. Mottagare på kontot är Sara Olausson, och allt som kommer in på kontot går oavkortat till Felicia.

En sida ur seriealbumet om Felicia

En sida ur seriealbumet om Felicia

ABC-nytt har också gjort ett inslag om Saras planer på det album som nu är färdigt.

Och i april var Sara Olausson gäst hos Maolou von Sivers. Se inslaget. Det är fint. Och viktigt.

Det finns så många myter om tiggare. Men om du tänker efter, en tiggare får in ungefär 70 kronor om dagen… Ingen bra affärsidé för en som vill tjäna pengar på andra.

Läs vad Helen Wohlin Lee skriver om saken.

Det här och det här har jag skrivit tidigare om tiggare.

Kolla igenom vad du har hemma av kläder, skor, filtar och annat som du kan avvara. Skänk mat till tiggare och pengar och sätt in pengar på Saras konto 3007 00 21651 Nordea. Sara Olausson är mottagaren. Kan du avvara mer än 20 kronor är det många som blir glada.

Det finns inga tiggarligor som tjänar storkovan på tiggeri. Du kan vara lugn.

PS: Tidningen Fokus skriver om de nya välgörarna och om Sara Olaussons projekt. DS

Annonser

4 kommentarer

  1. Idag började en romsk tiggare rota i mina matkassar när jag stod vid en hållplats och väntade. När jag föste bort honom hade han mord i blicken. Maten var inte min utan hade handlat till en handikappad dam som jag hjälper. Nu är jag trött på tiggeriet när de blir så aggressiva att de kastar sig över ett par matkassar. Men ni som inte har tröttnat kan väl bjuda hem dom till er så de inte behöver sova ute?

  2. Varför kommenterar du på ett blogginlägg du inte läst? Var vänlig läs igen. Glöm inte länkarna. PS: Du har skrivit exakt samma sak på fler bloggar. Du har uppenbarligen ingen fantasi när det gäller att berätta hur illa du tycker om de som har det sämre ställt.

  3. […] har skrivit om detta tidigare, bland annat här och här och […]

  4. […] Jag har tidigare skrivit inlägg om tiggare och rasister, bland annat här, här och här. […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s