Bet av kuken, blev friad

Han var med på det. Eller sa inte tydligt nej i alla fall.

Han var med på det. Eller sa inte tydligt nej i alla fall.

Domen:

”Främst mot bakgrund av målsägandens egna uppgifter och den osäkerhet som dessa ger utrymme för, anser hovrätten emellertid att gärningskvinnans invändning inte kan lämnas utan avseende. Det finns därmed inte underlag för att påstå att hon genomfört de sexuella handlingarna trots att hon insett att målsäganden motsatte sig dessa. Inte heller ger utredningen stöd för att gärningskvinnan, såsom åklagaren hävdat, varit likgiltig inför målsägandens inställning. Trots det våld som förekommit och de ord som uttalats kommer hovrätten därför till samma slutsats som tingsrätten; nämligen att gärningskvinnan inte uppsåtligen tvingat målsäganden till att få penisen avbiten.”

Ja, det är väl inget uppseendeväckande egentligen. Hundratals män får kuken avbiten varje år. Kanske tusentals. Mörkertalen är stora. Många män skäms då de fått kuken avbiten och vågar inte anmäla.

Och det är inte så lätt för kvinnor att veta om män vill ha kuken avbiten när de stoppar in den i kvinnans mun. Man får ju lätt intrycket av att alla män gillar att få den avbiten.

Därför frias i stort sett alla kvinnor som biter av en kuk.

I Lund anmälde 41 män att de fått kuken avbiten år 2010. Ingen av dessa anmälningar ledde till åtal.

Kriminalkommissarie Stephan Söderholm är en av dem på Lundapolisen som ansvarar för att utreda avbitna penisar i Lunds kommun och har gått igenom anmälningarna tillsammans med Sydsvenskan.

– Min analys är att det inte är något konstigt i detta, säger Stephan Söderholm.

Han syftar på anmälningarnas innehåll.

– Några anmäler en avbiten penis som ska ha bitits av för flera månader eller år sedan. Då är det omöjligt att säkra några bevis. Det är viktigt att man anmäler så fort som möjligt så att vi kan göra rättsmedicinsk undersökning, säkra DNA-spår, göra brottsplatsundersökning och annat som kan binda gärningskvinnan till brottet.

Ett annat problem är att såväl anmälaren som den misstänkte ofta varit kraftigt berusade och har svårt att i efterhand redogöra för vad som hänt.

– I några fall har mannen en flickvän men har i berusat tillstånd gjort något med någon annan. Sedan blir han byxis och gör en anmälan.

Det finns också anmälningar som pressats fram av anhöriga men sedan har den utsatta inget intresse av att driva saken vidare och då faller hela utredningen.

– Ofta står ord mot ord. Jag förstår att det måste kännas hemskt för mannen att inte bli trodd. Men det är också hemskt för en person att bli anklagad för något denne inte har gjort. Och ofta är kvinnan i ett underläge i den här typen av utredningar.

SDS, Metro, Exp, Dagens Juridik, Nyheter 24, SR, DN, SVT Opinion, SVT Opinion igen, P4, SVT,

Annonser

3 kommentarer

 1. Oerhört osmakligt skrivet. Kom av misstag in på denna sidan genom ett delat inlägg på Facebook.. Då din ståndpunkt tydligt framgår har jag ett par frågor som jag önskar svar på:
  1. Politisk färg ;)?
  2. Vad säger svensk straffrätt angående osäkerhet omkring vittnesmål eller bevisning?

  Vidare är detta inte ett sexualbrott du skildrar utan en grov misshandel.

  Får lite vibbar som av det skitet folk delade om Alexander Gustavsson
  Jävla bullshit texter!

  Trevlig midsommar

 2. Om du tänker efter lite, Josef, så ser du att texten handlar om något annat.
  Jag har helt enkel kopierat en dom som nyligen avkunnats i Malmö, men bytt ut ordet våldtäkt.
  Och i andra avdelningen har jag citerat en polis i Lund, som uttalar sig om våldtäkt, men bytt ut orden.
  Titta efter ska du se att det finns länk till artikeln.
  Jag anser att det är smaklöst att en person kommer undan med våldtäkt så lätt. GM (gärningsmannen) visste att hon inte ville, det råder det ingen tvekan om, men rätten frikänner honom eftersom ”uppsåtet” kanske inte var våldtäkt.
  Vad är det för jävla trams? Han borde ha insett att hon inte ville. GM borde ha avbrutit och bett om ursäkt och låtit henne gå. Men rätten behandlar honom som vore han mindre vetande, som om han kanske inte förstod.
  Och i Lund gick inte en enda våldtäktsanmälan till åtal under ett helt år, 2010. Det är fullständigt orimligt att en stad med över 100.000 invånare går fri från dessa sexualbrottslingar.

 3. Vadå ska jag bita fittan av dig dumma slyna…. om du vill bli slickad :/ Nu BLIR AG FÖRBANNAD


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s