Vem behöver SD när S gör jobbet?

I början av oktober intog talibanerna den  afghanska staden Kunduz, vid samma tid förhandlar den svenska regeringen om ett avtal som gör det möjligt att skicka tillbaks ca 18.000 afghaner. Mot deras vilja.

I början av oktober intog talibanerna den afghanska staden Kunduz, vid samma tid förhandlar den svenska regeringen om ett avtal som gör det möjligt att skicka tillbaks ca 18.000 afghaner. Mot deras vilja.

 

”Regeringen har ingått ett avtal med Afghanistan som innebär att tusentals afghaner kommer att skickas tillbaka till sitt hemland. ”En stor framgång för Sverige”, säger migrationsminister Morgan Johansson.”

Sydsvenskan

”En stor framgång för Sverige…”

Kan du se Muhamed och Mustafa i ögonen och säga att: - Ja, det är rätt, ni bör utvisas, ni har visserligen varit här i över ett år och lärt er svenska, och Kunduz är ockuperat av talibaner och Afghanistan är farligt för svenskar - men det är rätt att utvisa er - för...

Kan du se Muhamed och Mustafa i ögonen och säga att:
– Ja, det är rätt, ni bör utvisas, ni har visserligen varit här i över ett år och lärt er svenska, och Kunduz är ockuperat av talibaner och Afghanistan är farligt för svenskar – men det är rätt att utvisa er – för…

Men för ungdomarna?

För bara några dagar sedan intog talibanerna Kunduz. Och så ser det ut – talibanerna har makten i flera provinser, antingen öppet, som i Kunduz, eller dolt som knarkmaffian som har kontrollen över opiumfälten, som de som kidnappar afghanska pojkar och sätter på dem bjällror och håller dem som sexslavar, efter att de dödat pappan och våldtagit mamman.

”Talibanerna tog en kort tid kontroll över Kunduz förra året och flera hårda strider har ägt rum i närheten sedan dess.Den senaste tiden har talibanerna ökat sin närvaro på olika platser i Afghanistan.”

Svenska Afghanistankommittén har lämnat Kunduz.

Den afghanska staden Kunduz har intagits av talibanerna.

Den afghanska staden Kunduz har intagits av talibanerna.

 

 

 

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s