Steve Jobs är död och Iphonen är inte jävligt dyr

Bild från Hej Sonjas blogg

Bild från Hej Sonjas blogg

 

Hej Sonja skriver på sin blogg om alla dessa som envisas med att håna tiggare för att de äger mobiltelefoner. Som om det vore ett tecken på något. Att de är svinrika? Att de tillhör kriminella ligor? Vad är det man försöker bevisa när man smygfotograferar tiggare som sitter med sin mobiltelfefon och längtar hem?

Människor som reagerar över att det förekommer tiggare som har iPhones, vilket enligt dem ska vara nåt jävligt dyrbart, lever kvar i kön utanför Applebutiken år 2007. De vet inte att Steve Jobs är död och att han tog både polotröjan och iPhones magiska skimmer med sig ned i graven.

Så länge rumäner stannar i Rumänien och inte kommer hit och påminner oss om eländet, så länge är vi visst jättenöjda. Men om de kommer hit, då blir det ett evigt ylande om organiserade ligor och mobiltelefoner. Varför måste fattiga människor bo i ett annat land för att vi ska kunna känna empati och öppna vår plånbok?

Vägra dela rasistiska fotografier på facebook och andra socilala media. Vägra gå på myten om den rike tiggaren som sitter där med sin Iphone och blir ännu rikare. Våga ifrågasätta. Börja tänka.

Antingen hjälper man människor i nöd, eller så kan man bara diskret dra sig undan. Att sparka på den som redan ligger är mycket, mycket lågt.

Det är en skam för en nation att inte kunna lösa sin fattigdomsfråga. Att sopa under mattan, att dela ut bidrag till de rika, jobbskatteavdrag, rut-avdrag och låta privata aktörer spekulera i skolor och placera vinsten i skatteparadis. Där har vi något att uppröras över. Korrupta regimer och egoistiska makthavare som skiter i de svagaste och mest utsatta.

 

Jag har tidigare skrivit inlägg om tiggare och rasister, bland annat här, här och här.

Annonser

2 kommentarer

  1. Usch, jag fattar inte hur någon kan tro att en tiggare har det bra. Det är ju otroligt förnedrande att sitta där, inget någon väljer frivilligt. Självklart finns det många tiggare som har tak över huvudet och telefoner, men det säger ju egentligen ingenting…

  2. Nej, en telefon behöver den som är långt från sin familj och sina barn. Och jag har en låda full med gamla telefoner som jag kan ge bort. Som jag borde ge bort faktiskt. Fast då tror väl rasisterna att tiggarna är så himla rika, för de har ju massor av gamla telefoner…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s